Menü

FYZoo Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı

Bir gün boyunca hayvanat bahçesini istediğiniz gibi gezebilirsiniz.
FYZoo Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Park'ı Darıca'da
Aile Paketleri ile Daha da İndirimli Bilet Fırsatları parkbileti.com'da.

Fyzoo giriş bileti fiyatlarında %15 indirim
01 - 11 YAŞ ÇOCUKLARA ÜCRETSİZ BİLET

Çocukların ve gençlerin hayvanların tanımaları ve sevmeleri için hayvanat bahçesinin önemi büyüktür. Darıca’da bulunan Faruk Yalçın hayvanat bahçesi 30 yıldır insanların hayvanları tanımasını ve görmesini sağlamaktadır. Aileler çocuklarını bahçeye getirerek onları yaşam alanlarında göremeyecekleri hayvanlarla tanıştırırlar.
Ayrıca park alanında yer alan botanik parkını da gezebilirler. FYZoo Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı ayrıca insanların sembolik olarak hayvan evlat edinmelerine aracı olur. Böylelikle kişiler nesilleri tükenme tehlikesi altında olan hayvanlara maddi destek sağlayabilirler.

Hayvanat Bahçesi & Botanik Parkı

Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi Darıca kurulan ve 1990 senesinden beri hizmet veren hayvanat bahçesidir. Türkiye’de bulunan hayvanat bahçeleri arasında bakanlık onaylı olan ve en fazla hayvan türüne sahip olan hayvanat bahçesidir. Modern hayvanat bahçeleri arasında yer alan mekan Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryum Birliği’ne tam üyeliği bulunan ilk hayvanat bahçesi olma özelliğine sahiptir.
Bahçede bulunan hayvanlar nesli tükenme tehlikesi altında olan hayvanlardır. Bu mekanda insanların ve çocukların hayvanları tanıması ve hayvan sevgisini edinmeleri amaçlanmaktadır. Hayvanat bahçesine biletle girişle mümkündür.

Hayvanat bahçesini tüm yıl boyunca 10.00-17.00 saatleri arasında gezmek mümkün olmaktadır.

Hayvanat Bahçesi Bölümleri

Hayvanat bahçesi genel olarak hayvan barınakları, tesisler ve botanik park olmak üzere 3 bölümden oluşur. Hayvan barınakları insanların hayvanları görmelerini ve onları tanımalarına imkan tanır. Barınaklarda 250 türden fazla hayvan türü vardır ve bu hayvanları bilet alarak hayvanat bahçesine giriş yapan kişiler görme imkanı elde edebilirler. Bahçede hayvan barınakları ve besleme alanları yanı sıra botanik park bulunur. Bu parkta 400’den fazla bitki türü ve toplamda 8000 üzerinde bitki bulunur.
İnsanlar hayvanlar yanı sıra botanik parkını da görebilirler.
Botanik park ve hayvan barınaklarının olduğu bölüm dışında tesiste ziyarete gelen konukların yararlanabilecekleri farklı mekanlar vardır. Bu mekanlar otopark, mescit, bebek bakım odası, emanet odası, oyun alanı ve revirdir. Ayrıca engelli kişilerin bahçeyi ve diğer alanları gezebilmesi için tekerlekli sandalye hizmeti de bulunur. Parkta ayrıca insanların yemek yiyebilmeleri ve içecek alabilmeleri için iki kafe bir tane de büfe vardır. Ayrıca insanların hayvanat bahçesinden hatıra götürmek istediklerinde alabilecekleri ürünlerin satışının yapıldığı mağaza bölümü de yer alır.

 

?

  • Hayvanat Bahçesi Günlük Giriş Bileti


FYZoo Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı haftanın her günü Bayram ve özel günlerde açıktır.
İndirim Kampanyaları hepsinde geçerlidir.
 
 
Çalışma Saatleri: Hafta içi ve Hafta sonu 
Açılış: 10:00
Gişe Kapanış: 18:30
Ziyarete Kapanış: 19:00

  • İndirimli Biletlerin son kullanım tarihi 30.04.2024
  • Tesis Gişelerinden giriş yaparken, e-posta adresinize gönderilen Aktivite Rezervasyon Belgesi ekindeki QR Kodlarını turnikelere okutarak sıra beklemeden hızlı geçiş yapabilirsiniz.
  • Satın aldığınız indirimli biletlerde iade ve iptal yapılamaz.
  • İndirimli fiyatlar ve kampanyalar parkbileti.com online bilet alımlarında geçerlidir. Tesis gişesinde bireysel kapı giriş fiyatları uygulanmaktadır.
  • 36 aya kadar olan çocuklar için giriş ücretsizdir, bilet gereklidir.
  • 3-11 Yaş Çocuk Ücretsiz Girişler Aile İle Birlikte Geçerlidir.
  • Öğrenci bileti alan ziyaretçilerin öğrenci kartını göstermeleri zorunludur.
  • Engelli bileti alan ziyaretçilerin engelli kartını göstermeleri zorunludur.
  • Giriş Bilet fiyatlarında yapılan indirimler ve kampanyalar birleştirilemez.
  • Parkta koruma altında bulunan tüm hayvanların kendi özel beslenme programları vardır. Ziyaretçilerin hayvanlara yiyecek vermesi kesinlikle yasaktır. Hayvanların sağlını tehlikeye atmamak için bu kurala uyulması zorunludur.
  • Tekerlekli sandalyeleri parkın giriş bölümünde temin edebilirsiniz.
     

 

Tür devamlılığı tehlike altında olan canlıların doğal yaşam ortamlarının dışında koruma altına alınıp üremelerinin sağlanmasıdır.

Günümüzde ex-situ programları yaban hayattan değil, başka koruma tesislerinden faydalanarak üreme programlarını yaygınlaştırmayı ve tür nüfusunu arttırmayı amaçlamaktadır.

Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı, 52’si kritik seviyede ve 16’sı Anadolu türü olmak üzere, toplam 62 nesli tükenme tehlikesi altında bulunan hayvan türünü koruma altına almıştır.

FYZOO'ya ULAŞIM

Araç ile TEM üzerinden:
• TEM otoyolunda Şekerpınar Kavşağından çıkış yaptıktan sonra Darıca tabelalarını takip ederek E5 Karayolu bağlantı noktasına ulaşıyorsunuz. Darıca / Bayramoğlu tabelalarını takip ederek ilerliyorsunuz. Şehir içine girişte her kavşakta yer alan hayvanat bahçesi tabelalarını takip ederek parka ulaşım sağlayabilirsiniz.

Araç ile E-5 üzerinden:
• D100 karayolundan Darıca / Bayramoğlu kavşağından çıkış yapıp, hayvanat bahçesi tabelalarını takip ederek parka ulaşım sağlayabilirsiniz.

İstanbul’dan Toplu Taşıma:
• Marmaray Halkalı-Gebze tren hattı üzerinden gün boyunca 15 dakikada bir kalkan tren seferleri ile Fatih Gebze Teknik Üniversitesi istasyonuna gelebilir, istasyon çıkışında bulunan 440 numaralı otobüs hattına binerek Darıca Hayvanat Bahçesi durağında inebilirsiniz.
• Kartal Metrosu'ndan 17B numaralı İETT otobüslerini kullanarak, Deniz Yıldızları İO Durağında indikten sonra Darıca otobüsleri ile;
• 500T numaralı İETT otobüslerini kullanarak, Şifa Mahallesi Durağında indikten sonra Darıca otobüsleri ile;
• Gebze – Harem minibüslerini kullanarak, Şifa Mahallesi Durağında indikten sonra Darıca otobüsleri ile parka ulaşım sağlayabilirsiniz.

Kocaeli’den Toplu Taşıma:
• 400 numaralı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi otobüslerini kullanarak, parkımıza ulaşım sağlayabilirsiniz.

 

?

Piri Reis Mh, Tuzla Cad. No:297, 41700 Darıca / Kocaeli

Özellikler

Aile için uygun
Ailecek Hayvanat Bahçesi
Engelli Dostu
Gruplara Uygun
Çocuklara Uygun
Selfie Alanları
Akvaryum
Kampanyalı Fiyat
Ailecek Akvaryum
Ailecek Gezi
Hızlı Geçiş
Çiftlere Uygun
Aslan Park
Timsah Park
Kuş Parkı

Hijyen Tedbirleri

El Dezenfektanı
Dezenfekte edilmiş

Funtastic Aquariums İzmir

Dünya denizlerinin büyülü atmosferinde eğlence

279.00 TRY
269.00 TRY

SEA LIFE İstanbul Akvaryum

Erken Al, %20 İndirimli Forum Akvaryum Bileti

415.00 TRY
332.00 TRY

Flyzone Trambolin Parkı

İndirimli biletlerle, yerçekimine meydan okuyun

500.00 TRY
450.00 TRY

Madame Tussauds İstanbul Balmumu Müzesi

Erken Al, %20 İndirimli Bileti Kaçırma

485.00 TRY
388.00 TRY

Dumadum Oyun Parkı

Çocuk Eğlence Merkezinde 90 dakikalık Aktivite

400.00 TRY
350.00 TRY

Extreme İstanbul Macera Parkı

Macera 60 TL'den başlıyor, geç kalma!

100.00 TRY
90.00 TRY